Marktontwikkelingen

Groei
Wereldwijd gezien groeit de consumentomzet van biologische producten jaarlijks met meer dan 10%. Het is een groeimarkt en een belangrijk onderdeel binnen het assortiment van speciaalzaken en grote retailers.Naar verwachting zal de vraag naar biologische producten de komende jaren doorzetten. Deze groei in de markt kan jaarlijks fluctueren, net als het aanbod. Zie voor cijfers en trends ook de Bio-Monitor 2009.

Biologisch pluimveevlees
Het biologische vlees dat in Nederland wordt geproduceerd, wordt hoofdzakelijk in de Benelux afgezet. De afzet van pluimveevlees groeit geleidelijk door. Enkele ketens melden een tekort aan biologisch pluimveevlees en dus ruimte voor "omschakelaars".

Kortom: hier liggen kansen voor agrarische ondernemers en deze site geeft u informatie waarmee u kunt beoordelen of de biologische vleeskuikenhouderij wellicht bij u en uw bedrijf past

Diervriendelijk vlees ligt steeds vaker in het schap van winkels. De producten met sterren van het kenmerk 'Beter Leven' van de Dierenbescherming zijn voorbeelden hiervan. De Dierenbescherming geeft biologisch 3 sterren de hoogst mogelijke score voor diervriendelijke productiemethode. Het aanbod biologisch in supermarkten is beland op het hoogste punt ooit. Zo is de omzet van biologisch vlees met maar liefst 12,4% gestegen van € 57,6 miljoen naar € 64,7 miljoen euro in 2009.

Uw pluimveevlees biologisch?
Wanneer u uw bedrijf wilt omschakelen naar biologisch vleespluimvee gaan we graag met u aan tafel om samen te kijken welke mogelijkheden er zijn. Deze site geeft u al een eerste indruk van onze organisatie en middels de contactgegevens zijn we makkelijk te bereiken.

Consument
De laatste jaren krijgen we door diverse onderzoeken een steeds beter beeld van de biologisch kopende consument.

Is biologisch lekkerder? Wat doet een biologische boer anders? Waarom is biologisch milieuvriendelijker en gezonder? Waarom is biologisch duurder? Allerlei vragen die leven bij de consument, met heldere antwoorden.