Meedoen

Herman Kemper zoekt pluimveehouders die Landhoen of Maïs-Scharrelkip willen houden.

Kemper Landhoen is de naam voor de biologische kip.

De EU-wetgeving voor biologisch betekent voor biologische kip een norm van 4.800 dieren per stal en tien dieren per vierkante meter. De stal is dus maximaal 500 vierkante meter groot. Verder gelden de eisen voor de uitloop. Voor 4800 dieren wil dit zeggen een uitloop van bijna twee hectare. Bovendien moet het perceel voldoen aan de biologische voorwaarden. Omschakelen van de grond van gangbaar naar biologisch duurt een jaar. ,,In die tijd kun je scharrelkippen houden, aldus Herman Kemper."

Kemper verzorgt verder de hele keten: van ras, broederij, voeding, slachterij tot en met de afzet naar groothandel of winkel. Pluimveehouders zorgen voor gas, water en elektra, verzorging, huisvesting en mestafzet.

Het Kemper Landhoen vindt zijn weg naar de Groene Weg-slagerijen, biologische en gewone slagerijen (dan wel verpakt), poeliers, slagers, horeca en bijvoorbeeld Sligro en Hanos. In de supermarkten ligt de kip niet onder de eigen naam, maar onder de merknaam Bio-Plus in de vitrine. Ons marktaandeel van de biologische kip productie in Nederland is ± 75%.

Er is nu ruimte in de markt voor meer biologische kippen. Neem gerust contact op met Herman Kemper (hkemper@kemperkip.com) wanneer u meer wilt weten over de mogelijkheden van het houden van biologische vleeskippen.