Historie

Herman Kemper is geboren en getogen in het buurtschap IIzevoorde in de Achterhoek. Daar runde opa Hermanus Theodorus Kemper een veevoederfabriek sinds 1923 voor locale en regionale boeren. Hier liggen de roots van Herman. Later toen het tijd werd om in de sporen van zijn vader te treden was de markt voor veevoeder industrie dusdanig veranderd dat kleine bedrijven in de sector het moeilijk hadden.

Voor Herman was dit de aanleiding om zijn ondernemingsgeest en innovatieve karakter aan te spreken. Het bestaande contact met locale boeren en de karakteristieke wijze van het houden van dieren heeft Herman altijd erg aangesproken. Dit gegeven gecombineerd met de wens om ouderwets lekkere producten in de markt te zetten waren de basis waaruit uiteindelijk KemperKip is ontstaan.

Op zeer kleine schaal werden de eerste schreden gezet. Bij een paar locale boeren werden kuikens opgezet en deze werden geslacht bij pluimveeslachterij Bevers BV te Uden. Ton en Wim bevers hadden een semi-ambachtelijke werkwijze waarmee het mooiste eindproduct kon worden gerealiseerd.

De eerste reacties van de klanten waren enthousiast en al snel werden er bij meer boeren kuikens opgezet. Naast de Kemper Mais-Scharrelkip werd ook de Biologische Kemper Landhoen aan de man gebracht. Toen Ton en Wim Bevers aangaven dat ze van hun pensioen wilden gaan genieten was het voor Herman belangrijk om het unieke slachtproces in Uden niet te verliezen. De overname van de slachterij was dan ook een logische stap. Daarmee was de gesloten KemperKip productieketen zoals die nu bestaat een feit. 

Na de aankoop van de slachterij is deze grondig gerenoveerd en de totale organisatie binnen de keten is afgestemd op de hedendaagse markt. In 2012 werd de ISO/FSSC 22000 certificering behaald en ook op dat vlak is KemperKip dus klaar voor de toekomst die we dan ook met vertrouwen tegemoet zien.