Pluspunten

Ras met smaak
De broederij is de eerste elementaire schakel binnen de productiekolom van Kemper. Doordachte kruisingen brengen het goede van diverse traag groeiende rassen bijeen. Zo krijgen de eigen pluim- veehouders exclusief uitgangsmateriaal met de beste eigenschappen in zich.

Voeding puur natuur
De kippen krijgen 100% plantaardig voer, gemaakt volgens Herman Kemper's eigen beproefde samenstellingen. Uiteraard zonder enige onnatuurlijke toevoegingen. Dat betekent onvoorwaardelijk géén groeibevorderaars en geen preventief (uit voorzorg) gebruik van antibiotica of kunstmatige kleurstoffen. Ook krijgen de kippen beslist geen dierlijke vetten of eiwitten.

Nauw samenwerken
Voor zijn extensieve productiemethode werkt Herman Kemper op contractbasis samen met 'zijn' boeren. De kippen worden gehouden bij uitsluitend Nederlandse ambachtelijke pluimveehouders. Info-avonden en praktische begeleiding maken onlosmakelijk deel uit van de nauwe samenwerking.

Echt dierenwelzijn
Bij Kemper is kwaliteit primair gekoppeld aan kleinschaligheid en beheersbaarheid. Het diervriendelijke motto spreekt voor zich: 'Liever 100 boeren met 1.000 dieren, dan 10 met 10.000'. Naast royale vierkante meters met houtkrullen of stro als strooisel, heeft de huisvesting prettig veel lichtinval. En de kippen kunnen buiten op het land of in de hof bij de boerderij rondscharrelen in het gras of onder struiken en bomen.

Gezondheid mens en dier voorop
De productveiligheid krijgt van Herman Kemper de aandacht die het verdient. Uit oogpunt van preventieve beheersing, vindt er monitoring van salmonella en campylobacter plaats. Kemper eist zekerheid en laat als het om gezondheid van mens en dier gaat niets aan het toeval over. Door nummering is nacontrole mogelijk. Een kwestie van eerlijke Achterhoekse nuchterheid.

Mals en lang houdbaar
Als het eind van hun groeiperiode eenmaal is bereikt, gaan de dieren met een vrachtauto van Kemper naar de eigen semi-ambachtelijke slachtlocatie. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid, staan hier borg voor een stress-vrije situatie. Ook rustige doorkoeling komt de houdbaarheid ten goede. Deze werkwijze optimaliseert tevens de uiteindelijke grote malsheid van het vlees.

Eigentijdse producten
Zowel de Kemper Landhoen als de Kemper Mais-Scharrelkippen zijn bijzonder door de natuurlijke productiewijze, het plantaardige voer en de rust waarin de dieren opgroeien. Het zijn bovendien eigentijdse producten, want de consumentenvraag naar eerlijke én lekkere voeding neemt toe. De KemperKippen van Herman Kemper zijn het beste antwoord op deze vraag.

Levering
De KemperKip is vers, heel en in delen, voorverpakt op schaal. Een aantrekkelijk productsticker geeft u de belangrijkste informatie.