Bereidingstips

Bereiding
Controleer voor bereiding de houdbaarheidsdatum van een aangekocht kipproduct. Gebruik voor het kruiden of marineren van kipproducten een schone werkplek en snijplank op het aanrecht en voorkom dat andere producten via snijplank, messen of keukengerei besmet worden zgn. kruisbesmetting.

KemperKip uit de diepvries
Laat een kipproduct uit de vriezer altijd een nacht in de koelkast ontdooien. Neem het product uit de verpakking en leg het in een vergiet in een lekbak in de koelkast.Gooi het ontdooiwater altijd weg. Gebruik dit dus nooit voor soep of saus. Dep het vlees voor de bereiding 'droog' met keukenpapier om spatten tijdens het aanbraden te voorkomen.

Gaar serveren
Alle kipproducten dus ook KemperKip producten dienen door en door gegaard te worden. Omdat Kemper kippen ouder worden dan gewone kippen en veel bewegen in de vrije uitloop hebben ze een stevige vleesstructuur. Dat vraagt om een iets langere bereidingstijd dan die van gewone kippen. Bij een hele kip afhankelijk van het gewicht zal dit ongeveer 15 minuten extra tijd vragen. Indien men een keukenthermometer heeft kan men aan het einde van de bereiding de temperatuur meten. Steek hiervoor de kerntemperatuurmeter in dikste vleesgedeelte van de bout, als er helder vleessap uit komt, is de kip gaar. Deze temperatuur dient ten minstens 75 tot 78C te zijn. Ook andere kipproducten zoals bv filet dienen aan het einde van de bereiding deze kerntemperatuur te hebben. Indien men geen thermometer bij de hand heeft kan men de gaarheid controleren door de drumstick uit het gewricht te draaien. Indien dat makkelijk lukt is de kip gaar. Goed gegaarde kip is altijd ondoorzichtig wit van kleur en laat dus gemakkelijk los van het bot. Een bereid kipgerecht kan, als het goed is afgekoeld, in de koelkast nog 2-3 dagen worden bewaard.

Kip op de BBQ of Grill
Een lekker krokant goudbruin geroosterd Kemper kippenboutje geeft natuurlijk een ultieme smaakbeleving. Het is aan te raden om 'dikke' kipdelen als kippenbouten, karbonades en drumsticks voor te garen om te voorkomen dat tijdens het roosteren de buitenkant al bruin is maar de binnenkant nog niet gaar. Kip en kipdelen voorgaren kan bijvoorbeeld in een speciale stoomkoker, magnetron of in een pan met krachtige bouillon. Een scheutje ketjap benteng manis in de bouillon geeft een lekkere smaak. Laat de kip 15-30 minuten zachtjes koken, afhankelijk grootte en aantal. Laat de kip vervolgens uitlekken in een vergiet en dep de kip droog met keukenpapier vóór het goudbruin roosteren op bijvoorbeeld barbecue of elektrische tafelbakplaat.
Een goede behandeling van de KemperKip zorgt ervoor dat er niet alleen een uiterst smakelijk, maar ook een verantwoord gerecht geserveerd kan worden.