Bewaartips


Van koel bewaard tot goed gegaard

Pluimveevlees
De Kemper Landhoen en de Kemper Mais-Scharrelkip producten bevatten veel eiwitten. Eiwitrijke producten hebben één nadeel: ze kunnen bij verkeerde behandeling een voedingsbodem zijn voor bacteriën. En sommige bacteriesoorten veroorzaken bij een hoge concentratie voedselvergiftiging. Een goede behandeling van rauw pluimveevlees kan dergelijke problemen gemakkelijk voorkomen.

Inkoop
Bij het boodschappen doen en vooral op een zomerse dag is het verstandig om kip als laatste te kopen en te vervoeren in een koeltas of -box. Een veel gemaakte fout is dat men na een bezoek aan supermarkt, slager of poelier verse kip in de auto legt en daarna de overige boodschappen gaat doen.

Koelkast
Leg vers pluimveevlees altijd direct na thuiskomst in de koelkast. De ideale bewaartemperatuur voor kip is tussen 0 en 4° C. Kies bij voorkeur een plaats laag in de koelkast - vlak boven de groentelade - omdat het daar het koudst is. Gebruik eventueel een plastic bakje om te voorkomen dat lekvocht op andere producten terecht komt. Houd de kip gescheiden van overige vleessoorten en bewaar vers pluimveevlees niet langer dan 3 dagen na de aankoopdag. Vers aangekochte producten kunnen diepgevroren (bij -/- 18 C) 12 maanden worden bewaard.