Zakelijk

KemperKip BV

KemperKip is een pluimvee-integratie van Herman Kemper. Een organisatie met een gesloten pluimveeketen van eendagskuiken tot consumentenverpakking.
Op kleinschalige boerderijen in Nederland worden de speciale geselecteerde langzaam groeiende rassen op een diervriendelijke wijze grootgebracht.  In de productielocatie in Uden worden de kippen semi-ambachtelijk geslacht, verwerkt en verpakt. Vanuit Uden gaan de kipproducten via distributiecentra naar de verschillende afzetkanalen zoals speciaalzaken, horeca-groothandels en retailkanalen. Een van de merken waaronder de biologische kip succesvol binnen het retailkanaal op de markt wordt gebracht is Bio+.
Door de natuurlijke leefomstandigheden en de ambachtelijke werkwijze heeft KemperKip de smaak en malsheid van vroeger weer terug gebracht in haar kipproducten.

De smaak van kip die vroeger zo gewoon was

Begin jaren '90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een 'ouderwetse' kip.  Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer te laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. De smaak van kippenvlees is echter niet eenvoudig te sturen. Smaak wordt door veel factoren bepaald. Kemper werkt met hoenderrassen van vroeger. Op de boerderijen worden de kippen op een natuurlijke en diervriendelijke manier grootgebracht.  De kippen groeien langzaam op met een door Kemper vastgestelde specifieke voersamenstelling. Rust vóór de slacht en een lage bandsnelheid staan borg voor een stressvrije situatie. Deze werkwijze en de natuurlijke leefomstandigheden waarin niets wordt geforceerd zorgen voor de heerlijke smaak en de malsheid van het vlees.
KemperKip is dan ook voor de consumenten die hun smaakpupillen wil verwennen.

Natuurlijk en diervriendelijk
De consument wil graag verantwoord voedsel. De vraag naar verantwoorde producten met een natuurlijke en diervriendelijk achtergrond wordt steeds groter.  Bij Kemper worden de kippen op natuurlijke en diervriendelijke wijze gehouden. Door de goede leefomstandigheden hebben de  kippen een erkenning gekregen van het Beter Leven Kenmerk van de Dierenbescherming.
Biologische kip  (Bio+ ; Kemper Landhoen)   3 Beter Leven Sterren
Mais-scharrelkip met uitloop  (Kemper Mais-Scharrelkip) 2 Beter Leven Sterren


Kwaliteit en transparantie door gesloten gecertificeerde keten
Doordat Kemper werkt met een gesloten pluimveeketen is het proces van eendagskuiken tot aan het eindproduct onder controle. Een  traceringssysteem via de website zorgt ervoor dat consumenten via een code op de verpakking de voorgeschiedenis van het product kunnen raadplegen. Door de gehele keten onder eigen beheer te hebben kan Kemper garant staan voor de meerwaarde van de kipconcepten.  
KemperKip is in het bezit van de volgende certificeringen en keurmerken:
FSSC 22000
Waarbinnen een organisatie zowel op kwaliteitsgebied als op organisatorisch vlak wordt beoordeeld. 

Voor de Biologische Kemper Landhoen:
- het biologische EU-keurmerk (onder toezicht van SKAL)
- 3 Beter Leven Sterren van De Dierenbescherming.
Voor de Kemper Mais-Scharrelkip met uitloop:
- het scharrel keurmerk onder toezicht van het NCAE.
- 2 Beter Leven Sterren van De Dierenbescherming.


Twee diervriendelijke Kip-concepten
De Kemper Mais-Scharrelkip met uitloop**
Het Biologische Kemper Landhoen***

Van beide concepten zijn zowel hele kippen als alle technische delen beschikbaar  zoals bv:
kipfilet, kip dijlapjes, kipschnitzel, kipkluifjes, rollade, lever, kip roerbak blokjes en kipgehakt. Producten kunnen zowel vers als bevroren worden geleverd.

Bio+  een succesvol merk binnen een succesvolle samenwerking
De Biologische Kemper Landhoen wordt binnen het retailkanaal op de markt gebracht via Stichting Merkartikel Bio+ onder de merknaam Bio+.  KemperKip heeft al meerdere jaren een succesvolle samenwerking met Bio+ en de biologische kipproducten van Kemper scoren bovengemiddeld binnen dit concept.

Meer dan enkel toeleverancier
Kemper is gespecialiseerd in meerwaarde kipconcepten. Kemper weet als geen ander wat er speelt in de markt en helpt u graag door u proactief van de laatste trends en marktontwikkelingen op de hoogte te houden.  Zo blijft uw meerwaarde kipassortiment afgestemd op de behoeften van de consument.


Maatwerk
Kemper produceert ook klant specifiek; Heeft u specifieke wensen t.a.v. :  Privat  label, een merk, etiket,  verpakking en/of levering. Wij denken graag met u mee. De korte lijnen binnen onze organisatie stellen ons in staat flexibel om te gaan met de klantwensen. Specificaties kunnen in overleg worden vastgesteld.

Logistiek
Kemper produceert zowel verse als bevroren producten.  De producten kunnen  zowel bulk- , vacuüm-, tray seal als topseal onder beschermende atmosfeer worden geproduceerd en geëtiketteerd. Naast de eigen transportmiddelen wordt gebruik gemaakt van transporteurs. Er wordt aangeleverd op DC. Houdbaarheid van de producten is slachtdag +9 tot 13 dagen afhankelijk van de verpakkingswijze.   Alle producten worden individueel gecodeerd en zijn 100% traceerbaar.

Groeiende vraag en continuïteit
Biologisch kippenvlees is lang een nichemarkt geweest. Mede door maatschappelijke veranderingen maken steeds meer consumenten een bewuste keuze met respect voor dier en omgeving.  KemperKip ziet dan ook de vraag toenemen en  speelt hier op in door met meer boeren te gaan samenwerken zodat beantwoord kan worden aan deze vraag.
Kleine organisatie met open communicatie
Directe communicatie middels korte lijnen met vaste contactpersonen.
De cultuur van de organisatie is gebaseerd op:  Zeggen wat je doet en doen wat je zegt.